Websitelerine Linkvertise reklamları eklemek

Linkvertise hizmetini anlattığım bir önceki yazıda Linkvertise reklamları nedir, avantajları nedir anlatmıştım. Bu yazıda ise Linkvertise hizmetini websitelerine ve WordPress bloglarına nasıl eklenir onu anlatacağım. Ayrıca tekli reklam linki nasıl oluşturulur ve reklam seçenekleri ne anlama geliyor bunları anlatacağım. Linkvertise’a daha önce kayıt olmadıysanız buradan kayıt olabilirsiniz.

WordPress sitelere Linkvertise eklemek

WordPress panelimiz üzerinden eklentilere gidelim ve yeni eklenti ekleye tıklayalım. Arama kısmına “linkvertise” yazalım ve çıkan sonuçlarda Linkvertise Script API’yı aktif edelim. Script API aktif olduktan sonra size Linkvertise Script API ID’nizi yazmanızı isteyecek. Onu da Linkvertise dashboard üzerinden, Full Script API sekmesinden, WordPress kısmına tıklayarak edinebilirsiniz. Görselle göstermek gerekirse;

Linkvertise WordPress

Örneğin benim Script API ID’im 210270. Kullanıcı kendisine özel olarak verilen bu numarayı WordPress sitelerinde eklenti üzerine girdiğinde kendi web sitelerinden para kazanmaya hemen başlayabilirler.

HTML Tag içerisine Linkvertise reklamları eklemek

Websitenizde reklam göstermek istediğiniz, link tıkları başına para kazanmak istediğiniz her sayfanın <head></head> etiketleri içerisine size verilen scripti kopyalamanız gerekir. Eğer websiteniz dinamik ve modüler olarak yazıldıysa muhtemelen header verisi header.php isimli bir dosyadan geliyordur. Eğer bu scripti o dosyanın içerisine eklerseniz, her sayfanız Linkvertise’a uyumlu hale gelecek.

Linkvertise reklam

Blacklist ve Whitelist nedir?

Blacklist, asla ve asla reklamlandırılmayacak linkleri ekleyeceğiniz yer. Örneğin Twitter’a bir link veriyorsunuz ve ziyaretçinin bu reklama takılmadan direkt olarak içeriğe erişmesini istiyorsunuz. O zaman twitter.com adresini blacklist’e eklemeniz gerekiyor. Blacklist, bir nevi para kazanmanızı engelleyen bir liste. Bazı durumlar için hayati elbette. Kendi websiteniz içerisine link veriyorsanız, kendi websitenizi de blacklist’e koymak zorundasınız yoksa ziyaretçi websiteniz içerisinde asla gezinti yapamaz.

Whitelist, sadece para kazanma özelliğinin aktif olacağı bir link çeşidi özelliğini açar. Blacklist ve whitelist beraber kullanılamaz. Örneği sadece youtube.com adresine giden link tıklamalarından para kazanmak ve diğer tüm verdiğiniz dışarıya linklerden para kazanmamak, reklamları aktif etmemek istiyorsunuz. Bu durumda whitelist kullanmak tam size göre.

Linkvertise reklamları ve çeşitleri

Linkvertise reklam çeşitleri

Linkvertise, ziyaretçileri istedikleri linke göndermek isterken bazı reklamlar gösterir. Bu reklamlar, bir tarayıcı eklentisi kurmanızı isteyebilir, tarayıcı bildirimlerini aktif etmenizi isteyebilir veya sadece belirli bir süre beklemenizi isteyebilir.

Browser Addon ziyaretçinin tarayıcı eklentisi kurmasını zorunlu kılar. App Install, ziyaretçinin App Store’dan veya Play Store’dan bir uygulama yüklemesini zorunlu kılar. Browser Notifications, ziyaretçilerin tarayıcı bildirimlerini aktifleştirmesini zorunlu kılar. Waiting Time, yalnızca ziyaretçiyi 5 saniye bekletir ve bu süreçte ona reklam gösterir. View Articles, ziyaretçilere makale veya yazı okutur. Download Manager ise yalnızca tekli reklam linkinde kullanılır ve ziyaretçilere Linkvertise Download Manager reklamı gösterir.

Kişisel olarak yalnızca Waiting Time opsiyonunu aktif olarak kullanıyorum. Diğer tüm seçenekler kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Eğer ziyaretçilerin linklerinize tıkladığında ne tür bir sayfayla karşılaştıklarını merak ediyorsanız ayda 5 kere linklere tıklayabilirsiniz ve inceleyebilirsiniz. Linkvertise destek sistemi yayıncıların yanlışlıkla kendi linklerine tıklama durumuna müsamaha gösteriyor ve 3-4 seferden bir şey olmaz diyor.

Linkvertise tekli link nasıl oluşturulur?

Öncelikle Dashboard kısmına gidelim ve sayfayı aşağı kaydıralım.

Linkvertise link

Burada daha önce deneme için eklediğim bir link vardı. Herhangi bir yerde kullanmadığım için Income getirmemiş olması çok doğal. 🙂

Create link butonuna tıklayalım ve linkimizi oluşturmaya başlayalım.

Linkvertise link oluştur

Reklam göstereceğimiz belirli URL’yi buraya girelim. Bir önceki Linkvertise yazımı örnek vermek olarak buraya girdim. Yazı veya içerik URL’mizi buraya girdikten sonra Continue butonuna tıklayalım.

İçeriğin Linkvertise ağında gösterilirken veya dışarıdan ziyaretçi tarafından tıklanmasıyla erişileceği durumda, ara katmanda reklamların altında içeriğe erişmek için butonda ne yazacağını burada belirleyebiliyorsunuz. Blog içerikleri girdiğimden dolayı “Continue to Read” olarak yazdım fakat siz içeriğinize göre “Continue to Download”, “Continue to Watch”, “Continue to Visit” gibi şeyler de ekleyebilirsiniz.

Continue dedikten sonra linkimiz icin bir adres oluşturmamız gerekiyor. Yazının içeriğine uygun olarak, / sonrası linkvertisekullanimi yazdım. Bu linki Türkçe karakterler olmadan oluşturmanız gerekiyor. Aynı zamanda link-to kısmını da içeriğinize uygun olarak değiştirebiliyorsunuz.

Linkinizin arama motorlarında nasıl gözükeceğini de burada ayarlayabiliyorsunuz. Link Title kısmına yazınızın başlığını, Link Description kısmına da yazınızın ilk paragrafından bir kısım ekleyebilirsiniz. Altta continue butonu var fakat ekran görüntüsünde gözükmemiş, ona tıklayalım.

Burada yukarıda bahsettiğim reklam çeşitlerinden hangilerinin gösterileceğini seçebilirsiniz. Yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı Waiting Time’ı seçiyorum.

En sonunda içeriğimiz için oluşturduğumuz link aktif! Bu linki forumlarda, bloglarda, websitelerinde, sosyal medyada vs. istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz. Hatta çok okunmasını istediğiniz yazıların linklerini ana sayfanızda dahi gösterebilirsiniz.



Uzun uzadıya anlatmaya çalıştığım Linkvertise reklamları nasıl kullanılır, websitelerine ve WordPress’e nasıl entegre edilir konusunun sonuna geldik. Eğer bu yazıyı faydalı buluyorsanız ve Linkvertise sistemine kayıt olmak istiyorsanız bu referanslı link üzerinden kayıt olabilir ve İnternette ürettiğiniz içerikten para kazanmaya başlayabilirsiniz.