Flutter Safe Area nedir?

Flutter uygulamalarında düzgün ve farklı cihazlara uygun arayüzler tasarlarken ve kodlarken bazı Widget’lardan yararlanırız. Örneğin LayoutBuilder Widget’ı ile birlikte dinamik bileşenler oluşturabilirken, Safe Area Widget’ı ile birlikte de her cihazın kullanılmaması gereken alanlarına uygun Scaffold oluşturabilirsiniz.

Safe Area nasıl kullanılır?

Safe Area kullanımı oldukça basittir. Bu widget ile işletim sisteminden ve cihaz tipinden bağımsız olarak ekran üzerinde kullanılmaması gereken alanlara saygı gösteren bir sayfa oluşturabilirsiniz.

Öncelikle bir Scaffold oluşturun ve body kısmına Safe Area yazın. Widget içerisinde top, bottom, left ve right niteliklerini true olarak belirtin. Bunun neticesinde artık cihazın ekranında kullanılmaması gereken alanları kullanmayan bir arayüzünüz var! minimum niteliğiyle birlikte de ekranın sağ ve sol kısımları için padding verebilirsiniz.



Flutter ile HTTP istekleri nasıl atılır daha önce merak ettiniz mi? Bu yazıma göz atmayı unutmayın.


Okuyucuya Not

Merhaba okuyucu! Blogum son zamanlarda yüksek trafik almaya başladı ve bu durumdan memnunum fakat aynı zamanda siz ziyaretçileri tatmin edememekten endişeliyim. 🙂 Eğer yazılarım ile ilgili bir tavsiyeniz olursa mail adresimden bana ulaşabilir veya Twitter üzerinden direct message gönderebilirsiniz. Github’ta örnek olarak yaptığım projelere göz atmak isterseniz de bu linki kullanabilirsiniz. Umarım bu ziyaretinizle size bir şeyler katabilmişimdir.

Sağlıcakla kalın!